dra mig baklänges

Igår fyllde min mamma år så vi hade grillparty på kvällen med slät och vänner. Var riktigt trevligt!
Igår hittade jag även jätte billiga biljetter till mig och marcus inför göteborgsresan. 1200kr tur och retur för mig och Marcus. Jag längtar!
Idag har jag jobbat på MAX igen. 12-19.30. Är helt slut nu. Men fick mycke beröm så det var kul! Och dricks av en söt tant. 100 kr för att jag var gullig. Inte dåligt.
Nu ska jag dega. Orkar inte göra någonting ikväll.
Puss

Hektiga sommarlovsdagar

Hej!
Längesen! Oj vad saker som hänt.
I torsdags åkte jag, mamma och mormor ut till landet. Det första jag gjorde var att hoppa på kärringsnurran och cykla till närmsta mack för att köpa bensin. Sen klippte jag gräs för fulla muggar. På fredagen kom mobror, kusiner mm. Och Marcus såklart. Vi blev försenade som alltid och gjorde oss klara för att åka ner till dansen. Jag och marcus tandellcyklade. Där tvingade jag och Helena Hanna och Marcus att dansa. Svettigt. Sen tog vi massa lotter och vann tillslut. Hem och började göra iordning mat. Regnet kom precis när vi dukat på gräsmattan. Flyttade in allt på verandan men då kom solen. Åt och drack tills jag var proppad.
Sen letade vi mask. Var helt vilda. Marcus var i sitt esse. Cyklade ner till hamnen och fiskade. Hanna och Marcus fick massor. Jag och Frida inga. Satt ute hela kvällen och drack och sjöng. Vid midnatt cyklade jag och Marcus ned till dansplatsen för att titta när dansbandet Blondie spelade. Riktigt "mamma söker" känsla. Blev chokade över alla jätte fulla människor.
För första gången i mitt liv plockade jag inte sju blommor när vi skulle sova. Som jag sa till Marcus, jag vet redan vem jag ska gifta mig med.

På midsommardagen stekte vi bara på. Solade, spelade krocket, grillade osv. Marcus åkte hem på kvällen eftersom han skulle öppna tennstopet morgonen därpå och bussarna går inte ofta. Vi andra hade stor Plump tunering och lyssnade på fotbollen.
Söndag och snart slut på världens bästa tradition. Åkte och badade med Sollentuna. Tvättade håret och badade ute för första gången i år. Sen hemfärd. Gick till Tennstopet för att se om Marcus hade ballarna nog att raka av sig håret. Till min förvåning hade han det. Satt där flera timmar med Joseph, Sara och Johan sen åkte jag hem och sov.

På måndagen skulle jag umgås med Marcus hela dagen men min tur att vara arbetande. Max ringde för att fråga om jag kunde arbeta extra och pengar är ju pengar. Direkt från jobbet gick jag till stan för att träffa tjejerna och gå på Sex and The City. Jätte bra film! Tog sedan taxi till Brisvägen där Marcus väntade. Mys mys mys.
Sov länge på tisdagen och sedan hjälpte jag honom att packa. Vid två åkte vi till stationen för att lämna av honom. Sa hejdå till alla som skulle på P&L. Sen gick jag och arbetade.

Igår var jag ledig och målade utemöblerna. Gick på stan och köpte present till mamma och kjol och skor till mig själv.
Sen upp till pappa på födelsedagskalas. Hem och mös i soffan.
Nu ska jag iväg och jobba med Maria. Hon är på sommarläger i Sandviken.
 Puss

Det är inget fel med att skjuta

Jätte tråkigt att Sverige förlorade. Jag offrade liksom halva SITC maratonet för matchens skull (okej jag har sett avsnitten förr men dom tåls att ses igen. och igen..)
Besviken precis som Henrik är jag i alla fall. Inget midsommardan utan Sverigematch på pizzerian.
Imorgon börjar jag jobba halv 8-8 igen och när jag slutat ska jag åka ut till stugan. Mamma och mormor åker imorgonbitti. Resten av släkten kommer fredagmorgon. Marcus också. Jätteglad att han valde att följa med, blir en mysig repris av fjolårets. Långbord ute i gräset, cykla ner till byn och dansa och köpa lotter, tipsrunda och snaps, grill och kubb, plump på verandan och dansband vid hamnen på kvällen. Kanske lite bad om vädret tillåter. Jag ser fram emot att komma ut i alla fall. Tjejerna kommer att ha skit kul ute i Daniels stuga det vet jag och jag kommer tänka på er!
Nu ska jag packa min väska och sen sova, jag är ju hårtarbetande nu för tiden.
Ha en bra midsommarhelg!


Förra midsommarafton.

Dress på

Hej!
Jag är helt slutkörd, redan.
Har som sagt börjat mitt extrajobb på MAX. Min andra dag var idag, började 8 och precis som igår så gjorde jag hamburgare. Gick mycket bättre idag och tycker om jobbarkompisarna! Imorgon ska jag stå i kassan, nervöst. Har fått ont i ryggen av att stå hela dagarna, hoppas det blir bättre.
Igår när jag slutat gick jag till tennstopet för att få gnälla ut hos Marcus. Han överraskade mig med att han fick sluta då vid 3, jag vart jätteglad. Vi gick och drack en milkshake/iste på Coffeehouse och sen åkte vi hem till mig och myste hela eftermiddagen och kvällen. Mamma var borta så vi fick ordna vår egen middag. Rostat bröd med räkor och kycklingsoppa.
Nu ska jag bada och sen måste min klädkammare städas annars kommer jag aldrig att hitta min midsommarklänning.
Puss

Hard worker

Första riktiga sommarlovsdagen. Jag sov länge för det kommer jag inte få göra på ett bra tag. Börjat om att titta på The Hills. Målade lite mer på utemöblerna tills regnet kom. Mamma ringde mot eftermiddagen och undrade om vi skulle äta middag på Tennstopet så jag skulle få träffa Mackan lite. Han har arbetat 09-23 sen i lördags och kommer göra det tills midsommar. Och imorgon börjar jag sommarjobbet på MAX så det blir inte så mycket tid att ses vilket vi båda tycker är jätte tråkigt. Måste lösa det på något vis snart innan jag kryper på väggarna.
Hur som helst åt vi gott på Tennstopet och Marcus bjöd mamma på vin och mig efterrätt.
Var och handlade lunch innan på Tempo och träffade på Malin och Frida, saknar att vara med dom tjejerna.
Nu ska jag snart lägga mig eftersom jag måste upp sju imorgon, önska mig lycka till!

Skolavslutning

Hej!
En underbar dag vankas.
Ska snart in till stan och upp till pappa. Dricka ett glas champange och lämna mina saker. Sen till Borgarskolan, aulan, klassrummet, fika och betyg. Knäppa klasskort med spanskan. Sen träffa Marcus på stan för en sommarlovslunch.
Klockan ett ska jag ta emot Jesper när han springer ut. Så med hem till dom i Sätra på kalas. När alla är klara med sina uppvaktningar ska vi tjejer grilla hos Mickis. Vi får se vart kvällen tar oss. Men vädret ska bli bra så det blir nog en toppen kväll!
Har förövrigt nästan inte sovit något sen halv 5 då Andreas ringde och väckte mig skitfull och taggad för sommarlov. Nu taggar jag själv till lite Hellström.
Hoppas ni alla får en bra dag!


Slut med Mc Donalds

Idag har jag sprungit ärenden. Handlat det sista inför imorgon, rensat skåp mm.
Min cykel har blivit stulen också. Haft den i två veckor. Skit surt. 2000 kr åt helvete. Okej den var inte låst, men den ståd i vår trädgård. Fattar inte varför människor måste ta saker som inte tillhör dem.
En glad nyhet var i alla fall att dom ringde ifrån MAX och sa att jag fick jobbet. Börjar på tisdag 08.30. Spännande!
Nu ska jag och mamma ha myskväll.
Puss

and the winner is..

Igår ringde mamma på dagen och berättade att det var personal sjuk och undrade om jag och Marcus kunde hoppa in på avskedsmiddagen för studenterna. Så vid sex möttes vi utanför Brända och åt en god middag och drack drinkar. När tjejerna ville hem så gick jag och Marcus ned och satt oss med Mickan och Bea på uteserveringen för att titta på Sverige-Grekland. Emma och Lööke kom också sen. Och vad glad jag blev att dom vann. När den var slut åkte vi hem. Mysigt att få vara med min pojkvän igen.
Idag sov vi alldeles för länge, i alla fall frå min synvinkel. Ska strax in till stan för att leta skolavslutnings kläder åt Mackan. Får väl se vad som händer sen. Jag har ju ingen mer skola. Måste bara in och städa skåpet men det får bli imorgon.
Ha en bra dag!

Studentvecka

Idag åkte jag in och mötte upp tjejerna i boulongern vid halv 11. Pantade. För brännbollen började inte förrän klockan 12. Så då gick jag, Mickis, Anna och Emma till fiket där och satt ett par timmar. Mysigt. Tycker det är jätte bra att Goya tagit över brännbollen. Mycket mer ös det här året. Älskade hur vissa människor var utklädda och röjde. Vi grät nästan ett tag för att vi var så avundsjuka.
Vid ett gick vi till idrotten. Eftersom min mes klass hellre spelade kubb fick vi 5 tjejer spela brännboll mot fordon. Sen svenska en snabbis och så tillbaka till b-skogen för att titta ett tag till. Gick ner på stan med Michaela och skulle beställa bord på Brända men det gick inte på lunchen så vi får hoppas. Sen köpte vi shorts. Mötte mamma och köpte studentpresent till Jesper. Sen åt vi på tant grön. Blev riktigt attakerade av måsar så vi gick därifrån utan att ha ätit klart. Tycker synd om dom om domfår problem med sånt i sommar, för då kommer i alla fall inte jag vara där.
Sen har jag klippt mig och gjort massa hårinpackningar nu ikväll. Imorgon är det ingen skola och inte på onsdag heller. Imorgon blir det solning när den kikar fram och måla utemöblerna. Och så kommer Mackan hem, mys.
Och så är det såklart matchdags! Pepp!

June afternoon








Födelsedagskalas

Igår fyllde Mickis 18 år, grattis igen!
Vi åkte dit alla tjejerna till 4 då var där redan massa släkt och det var uppdukat utomhus. Vi åt smörgårdstårta, vanliga tårta och lyckades klunka i oss allt Ove köpt från systemet. En del blev rund underfötterna. Precis som det ska vara en sån härlig sommarkväll. Vid nio tiden åkte vi till Samuel för att säga hejdå till grabbarn som åkte till Cypern inatt. Jag tog sista bussen hem eftersom jag hade en teaterreccension som väntade på att komma över till datorn. (sista inläämningen för den här terminen)
Nu ska jag snart till boulongern med tjejerna för att titta på studenternas brännbollstunering. Vid ett ska vår klass också spela lite.
Fick faktiskt ihop lite söta sommarbilder igår, lägger ut dom senare. Nu ska jag gå till bussen.
Puss

to be or not to be

Släkt från Stockholm har alltså varit här ett par dagar. Igår så solade jag som vanligt och målade lite staket. Sen åkte jag och badade med kusinerna på Valbobadet. Riktigt skönt men sen vart jag bränd. Åt mat tillsammans med alla på kvällen och sen följde Frida, Hanna och Fanny med mig och mamma hem. Vi tittade på läskiga filmer. Imorse var jag uppe med tuppen eftersom Fanny var tvungen att gå ut. Soldags igen men idag tog jag det väldigt lugnt, vill inte bränna upp mig. (för mycket). Degade fram till ett, då åkte vi in till stan och mötte upp resten av tjocka släkten och åt lunch på tan grön. Sen gick jag upp till Daddy och vi övningskörde. Körde hem ifrån Gävle. Marcus skulle vara stolt. På tal om Marcus var han lycklig inatt när han hade sett Incubus. Jag är glad att han har kul.
Annars målade jag klart staketet när jag kom hem. Orkade inte gå ut så valde att stanna hemma med mamma. Skrivit min filmreccension på Hamlet så nu är jag helt klar i skolan. Den här veckan känns onödig.
Ska titta på Josephs uppsatts nu. Men helst av allt skulle jag vilja titta på Stockholm Boogie. Vart har den tagit vägen? Jag vill ha tillbaka den. Nu. Marcus får fixa när han kommer hem.
Puss Ciao


I mitt lugna bo

Igår och idag gick jag bara ett par timmar i skolan. Intervjun på MAX tyckte jag gick bra. Väldigt positiv respons men så kanske dom är mot alla. Får se, dom skulle höra av sig innan skolavslutningen. Eftersom jag haft så mycket ledig tid så har jag solat. Jag vill få färg till avslutningen eftersom jag ska ha vitt. Brännt mig så det gör ont. Kan inte ens njuta av att bli kliad på ryggen.
Hör ifrån Marcus titt som tätt. Allt verkar vara prima ballerina. Hittat roliga gäng att hänga med och köp öl till tusen på båten. Kul att han har kul, men det blir roligare när han kommer hem.
Ändå njuter jag av att inte ha några plikter över huvud taget. Inga skolplikter, flickvänsplikter osv. Jag bara är och låter mig pysslas om av mamma. Plus att jag vill inte säga att jag saknar Marcus redan för då skulle jag bli rädd för mig själv. Rädd för hur beroende jag är.
Skönt att vara ledig imorgon, ska ligga i solen från nio. Så kommer kusiner, morbror och så ifrån Stockholm över helgen. Kul att träffa dom. Och så fyller Michaela 18 år. Full rulle.
Puss

the worring kind

Tjenare!
Kom hem för en stund sen, tog sista bussen från Mackan eftersom han blir hämtad halv sex imorgonbitti och jag har jobbintervju klockan nio och då vill jag vara fräsch och redo. Jag var nära att gråta en skvätt på bussen hem även fast jag lovade att inte göra det. Jag är så kass på att säga hej då bara. Men jag är glad för hans skull, vet att han kommer få det jätte kul och tiden kommer att gå fort.
Annars så har jag vart i Furuvik idag. Jag och Marcus hjälpte till som ledsagare när Sär skulle på skolresa. Åkt karuseller och tittat på djuren. Trevlig dag. På Polhem mötte vi Joseph, Jenka, Johanna och Sara när vi var klara. Gick och fikade för dom (alla utom jag och Jenka) skulle gå igenom allt inför RAR. Efter det så åkte vi hem hit och Mackan plockade på sig av saker han behövde med sig och myste lite. Åkte sen in till stan och satte oss på Brända och käkade i solen. Sen hem till Bris. Åt jordgubbar och glass och myste tills det var dags att säga hej då.
Nu ska jag sova. Puss


kära dagbok. måndag.

Sköna dagen. Nästa bara arbetat med våran SPS-tidning. Invigde mina nya bralls och brillor. Efter skolan mötte jag Marcus och Jenka. Ont om solplatser på stan så vi gick och fikade på Waynes uteparkering. Fick även sällskap av Joeph. Sen ordnade killarna lite med Euro och liknande inför Tyskland. Jag och Marcus tog bussen hem till mig. Cyklade och handlade och jag fick hämta ut kläder som jag beställt. Blev aparg när jag öppnade, allt kom i en annan storlek än vad jag beställt. Klänningen var som ett tält och shortsen packade jag inte ens upp. Besviken tjej. Grillade korv och har myst hela kvällen. Suger i mig varje minut nu innan han sticker på festival.
Imorgon ska vi sjukamäla oss och följa med sären till Furuvik. Titta på djur, åka karuseller och mysa i solen. Blir nog en härlig dag.
Puss



kära dagbok. söndag.

I fredags åkte jag ner på stan efter skolan för att handla present till Julia, Isabelle och Beatrice. Efter det gick jag till tennstopet där Marcus satt tillsammans med Joseph och Andreas. När Marcus började jobba åktte jag hem, gjrode mig klar och cyklade sen hem till Nyléns. Åt grillat och umgicks med tjejerna. Tittade på Talland, Ondskan och hade det mysigt. Åkte hem vid 11 eftersom jag skulle upp väldigt tidigt dagen efter.
Igår tog jag tjugo över sex bussen till stan. Åkte till Stockholm med Mic, Mickan och Anna. En väldig varm dag med lyckad shopping. Ett par solglasögon+fodral på Urban utfiters, skolavslutningsklänning från H&M, byxor och t-shirt från Monki och kofta från Gina Trico. Åkte hem vid halv sju och då var vi helt slut. Väl hemma i Gävle så gick jag till tennstopet och hälsade på Marcus. Fick umgås en liten stund på hans rast i alla fall. Sen hem och sova.
Idag har jag solat så jag brännt mig. Mormor var här och vi åt grillat och sen jordgubbar. Vart duktig och tagit itu med tvätten på kvällen och nu tittar jag och mamma på film. Väntar på att Mackan ska sluta jobba.
Puss